Volkswagen California

In juli 2002 heeft Nardi de Volkswagen camper California gekocht bij Volkswagen Camper Centrum te Amersfoort. Gedurende vier jaar hebben we met de bus diverse tochten gemaakt door Portugal, Andalussië, Marokko, Italië.

Voor de langere reizen moesten er diverse zaken aangepast worden.

      

Om onze laptops te kunnen gebruiken was het nodig een converter in te bouwen zodat we over 220V kunnen beschikken.

Onze oorspronkelijke banden zijn niet toereikend voor de wegen waarop wij de komende tijd zullen gaan rijden. Daarom hebben we all road banden (BF Goodrich All-Terrain T/A) genomen, zodat we minder afhankelijk zijn van de kwaliteit van de wegen. De banden zijn wel net een slag groter waardoor de ophanging voor de reserveband onder de auto aangepast moest worden.
Bovendien bleek voor onze reizen een tweede reserveband noodzakelijk te zijn. Deze hebben we op het dak gemonteerd.

De bus is klein en wendbaar, en heeft daardoor weinig bagageruimte. Alles moet dus zo efficiënt mogelijk ingepakt en geordend worden. We hebben daarbij gebruik gemaakt van de rode verfemmertjes van de Gamma die precies in het keukenkastje en de ruimte onder de bank passen. Daardoor gaat tijdens het rijden niks schuiven.

Voor de bagage achterin hadden we nog geen goede oplossing gevonden. Tot we op de camperbeurs in Düsseldorf liepen en daar een uitschuifbare plank zagen met daarop kratten. Dan moet je een goede vriend hebben die op een regenachtige zaterdag deze constructie in je bus maakt. Die van ons heet Gerard.