Centraal Azië 2015

Duitsland / Polen – Litouwen / Wit Rusland / Rusland – Kazachstan – Kirgizstan – Oezbekistan – Turkmenistan – Iran – Turkije

Voor deze reis hadden we aanvankelijk geboekt bij Tailor Made Expeditions, een pioniersreis Centraal Azië voor maximaal zes equipes. Toen het aantal equipes echter werd opgetrokken tot tien, zijn wij afgehaakt.
Gelukkig hebben onze vrienden Gerard en Betty ons geattendeerd op een andere reisorganisatie, namelijk Expedition Far East. Zodoende gaan we nu onder begeleiding van Hans en Nancy met vier equipes een deel van de oude zijderoute rijden. Precies wat we willen: een kleine groep!
We hebben inmiddels een aantal intensieve, goed georganiseerde voorbereidingsdagen achter de rug met informatie zowel over het rijklaar maken van de camper als praktische zaken met betrekking tot de specifieke landen. Ook hebben we onze reisgenoten ontmoet en een ding kunnen we zeggen: met de humor zit het goed!
NL 0505-002
NL 0505-004
Op dit moment bestaat onze hoofdactiviteit uit een zeer intensief contact met Hans en Nancy, het maken van lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes, tot we door de bomen het bos niet meer zien en vervolgens van alle lijstjes samen een overzichtelijk lijstje maken. En we zijn ook nog zo gek, dat we niet opgeschreven maar wel uitgevoerde taken als nog op het lijstje zetten, alleen al voor de kick van het doorstrepen!
p1090096-kopie

Wij zullen blij zijn als we de voordeur achter ons dicht kunnen trekken en in de camper richting Vilnius rijden. Daar verzamelen we en rijden dan door Letland, Wit Rusland, Rusland, Kazachstan, Kirgistan, Oezbekistan, Turkmenistan, Iran en Turkije.

Lees verder:
Duitsland / Polen – Litouwen / Wit Rusland / Rusland – Kazachstan – Kirgizstan – Oezbekistan – Turkmenistan – Iran – Turkije