WoW

De Women on Wheels zijn Marijke Hellema en Nardi Vaanholt.

PE 0211 657

Marijke Hellema

Ik ben in 1960 geboren, heb mijn jeugd in Bussum doorgebracht en in 1979 voor mijn studie in Utrecht gaan wonen. Na de pedagogische academie ben ik door een krapte in de arbeidsmarkt me gaan ontwikkelen in de wereld van informatiemanagement en heb veel ervaring opgedaan als webredacteur.

In het verleden heb ik tijdens zomervakanties veel met tent en rugzak rondgetrokken. In 1993 leerde ik Nardi kennen en na verloop van tijd werd duidelijk dat wij samen goed kunnen reizen. We hebben beiden interesse voor mensen, cultuur en natuur. En met ons gevoel voor humor weten we ons ook in lastige situaties staande te houden.

Na veertig jaar heb ik Utrecht verlaten en woon nu in Harmelen.

Nardi Vaanholt

Ik ben geboren in 1941, afkomstig uit Twente. Door mijn huwelijk belandde ik in Harmelen. Mijn man en ik waren beiden werkzaam in het onderwijs en dat gaf ons de mogelijkheid lang en veel te reizen. En die kans hebben we niet onbenut gelaten. Merendeel van de tijd reisden we met auto en tent, maar onze toekomstdroom was een Volkswagen camperbusje.

Mijn man overleed in 1993 en het duurde een tijd voordat ik het reizen weer oppakte.
Ik leerde Marijke kennen, kocht een VW-camper California en een boekje voor reisverslagen met de veelzeggend titel "Träume nicht dein Leben, lebe deinen Traum". En dat is precies wat ik nu doe.
We hebben inmiddels meerdere reizen met het busje achter de rug. Zowel het reizen met een camper als met elkaar bevalt ons goed. Alleen is de VW-bus ondertussen ingewisseld voor een Fiat Columbus.

IR0915-034