België – Duitsland

         

Donderdag 1 mei, Hemelvaartsdag
De start van onze reis. Zoals steeds gaat het anders dan wij hebben gepland. Bij het inpakken van de auto blijken stoelen en tafel niet in de Ardennen te liggen zoals wij hadden gedacht, maar in Harmelen! Dus rijden we via Nederland naar Duitsland en overnachten op camping het Meulenhof bij De Lutte in Twente.

Vrijdag 2 mei
Zonnig weer, 15 graden. We nemen de A30 tot aan Osnabrück en vervolgens de A1 tot Holdorf. Dan verlaten we de autoweg en gaan via binnenwegen richting Hamburg (voor geïnteresseerden weg 214 en 209). We overnachten op camping Heidesee, voorbij Fassberg.

Onze camper staat op een strategisch punt en alle passanten gaan aan ons voorbij. We noteren veel onooglijke mannen met overhangende buiken vergezeld van òf zeer slanke vrouwen òf vrouwen die gelijkwaardigheid nastreven en voor hun man niet onder doen. Overgewicht is ook hier een probleem. Deze observaties stimuleren ons tot een flinke wandeling op de heide …

Zaterdag 3 mei
We brengen de dag lezend en luierend door en krijgen zowaar een vakantiegevoel.

Zondag 4 mei
Het blijft zonnig, 19 graden. We besluiten impulsief om verder te rijden. We gaan via de oostkant langs Hamburg (weg 209) en belanden bij Seecamping Bum bij Nortorf aan de Borgdorfersee. Een camping met een hoog sprookjesgehalte. Overal kabouters, verlicht door grote en kleine lampen, caravans met uitbouw in allerlei varianten en tuintjes van postzegelformaat.
We worden door de eigenaresse bij een groepje Nederlanders gezet. Zij blijven een half jaar op deze camping om van hieruit diverse beurzen te bezoeken om hun Solingen-assortiment aan de man te brengen. Eens in de drie weken gaan ze naar Nederland om hun voorraad levensmiddelen aan te vullen, met name de aardappelen, die zijn nergens zo lekker als in Nederland….!
’s Morgens zien we de mannen in hun zwarte pakken vertrekken. De vrouwen zitten de hele dag op een camping die niets te bieden heeft…. Wat een leven!

Maandag 5 mei
Rust- en poetsdag. We lezen onze boeken uit, eindelijk toegekomen aan “Is dit een mens” van Primo Levi, gepaste literatuur voor deze tijd.

We hebben een voorlopige planning gemaakt voor onze reis door Denemarken.

Naar verslag Denemarken