Belize

Woensdag 6 april
Samen met Carla en Tom rijden we naar de grensovergang van Belize, een vroegere Britse kolonie waar nog Engels wordt gesproken. Daar wachten we op de rest van de groep om gezamenlijk de grens over te steken.
Na drie uur  staan we aan de overkant. We eten taco’s bij het simpele tentje van ‘Mamma’ net over de grens. Deze vrouw heeft de dag van haar leven, want ze is helemaal uitverkocht als onze groep haar tentje verlaat.
Aan het einde van de middag bereiken we de jachthaven van Belize. Binnen tien minuten hebben we het dak omhoog, de stoelen buiten en de wijn op tafel. We zijn helemaal tevreden.

Donderdag 7 april
Met een klein bootje vertrekken wij naar één van de bounty eilandjes van Belize, Caye Caulker. De zee is ruw en onze motorboot stuitert zover omhoog dat wij steeds met een dreun weer op onze plek belanden. Prettig is anders.

Het eiland is van postzegelformaat, er is een hoofdstraat die recht over het eiland loopt en van waaruit je beide kanten van de zee kunt zien. Er is geen gemotoriseerd verkeer, alleen fietsers en elektrische open autootjes. Zij maken de kleine afstanden nog kleiner. Het wemelt van de restaurantjes, hotels en souvenirtentjes.

Wij hebben het leukste hotel van het eiland, met zwembad en uitzicht op zee. Het okergeel van onze behuizing en de groene palmbomen geven het hotel een exotische sfeer. We luieren, drinken pina colada en eten visjes in de diverse restaurantjes.

Vrijdag 8 april
Met een zeilboot waarop twee flink getatoeëerde hippies het commando voeren, varen we naar goede snorkelplekken. Rondom de boot zien we grote roggen en felgekleurde vissen.
De geoefende zwemmers onder ons gaan samen met de hippies naar enkele verder liggende koraalriffen. Carla en ik horen daar duidelijk niet bij, wij vermaken ons met een rondje rond de boot en maken glamourfoto’s van ‘wat oudere dames’ in badpak. Het resultaat valt ons mee. Marijke geniet ondertussen volop van het snorkelen.

        

‘s Avonds is er een gezamenlijk etentje bij de dikste man van het eiland.

Zaterdag 9 april
Om half zeven ‘s morgens willen we terugkeren naar de jachthaven in Belize City. Hoewel we gereserveerd hebben, is de boot al zo vol dat sommigen van ons niet meer mee willen. We besluiten de volgende boot van elf uur te nemen. Daardoor zijn we pas rond één uur bij de auto’s terug. Te laat om nog Mexico in te komen, de kantoren bij de grens sluiten om drie uur.

Dus beginnen we morgen aan onze negentiendaagse trip door Mexico. We zijn er klaar voor!

Naar verslag Mexico